Den 41 år gamle kvinnen har vært savnet fra sitt hjem på Nøtterøy i nær to uker. Mandag ble ektemannen siktet for falsk forklaring.

— Slik saken står nå, er det ikke grunnlag for å be om varetekt. Dette kan imidlertid endre seg i løpet av dagen, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til NTB tirsdag formiddag.

Ektemannen til den savnede kvinnen var mandag innkalt til et nytt avhør i saken, og det var mens han satt der at han ble pågrepet og siktet for falsk forklaring. Like etter kom politiet til familiens bolig og tok med seg mannens bil.

To døgn

Den savnede kvinnen forsvant fra hjemmet sitt mellom klokken 01 og 07 natt til onsdag 9. november. Ektemannen skal ha forklart at de ikke sov i samme seng den natten.

Ifølge VG skal politiet ha stusset over at han ikke meldte sin kone savnet. Det skjedde først da parets eldste sønn ga beskjed til politiet nesten to døgn senere.

— Hun ble meldt savnet torsdag ettermiddag, men det er ikke dette som danner grunnlaget for siktelsen om falsk forklaring, understreker Sakrisvold overfor NTB.

Politiinspektøren vil foreløpig ikke si noe om hva mannen har forklart.

Teknisk bistand

Politiet i Vestfold ba mandag om bistand fra Nye Kripos, og tirsdag formiddag reiste to tekniske etterforskere fra Oslo til Tønsberg for å bistå i arbeidet med å undersøke bilen.

Om bilen skal gjennomsøkes av likhunder, vil ikke Nye Kripos kommentere.

— Vi har ikke egne likhunder, sier vaktleder Philip Foss i Nye Kripos til NTB.