– Ugjerningen skal ha skjedd på siktedes bosted i Kragerø. Politiet mener jenta så ble fraktet fra Kragerø til Kroken i Drangedal hvor hun ble funnet, sa politiadvokat Jon Borgen på en pressekonferanse i Skien onsdag ettermiddag.

Det var kort tid over midnatt natt til onsdag at politiet fikk melding om at en liten jente var funnet livløs i en bil i Drangedal. Ambulanse, politi og helikopter kom til stedet og kunne raskt konstatere at femåringen var død. De satte deretter i gang søk etter den siktede faren.

– Etter tips fra publikum ble mannen pågrepet cirka 2 kilometer fra funnstedet klokka 6.45, opplyser visepolitimester Runar Karlsen i Telemark politidistrikt.

Den 29 år gamle mannen ble pågrepet mens han gikk til fots langs riksvei 38. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Forsettlig drap

Faren er siktet for forsettlig drap på datteren.

Den døde jenta vil bli sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo hvor hun skal obduseres. Selv om dødsårsaken ikke er endelig klarlagt, mener politiet det er klare grunner til å sikte faren for forsettlig drap med bakgrunn i de synlige skadene på femåringen.

– Skadene hun hadde da hun ble funnet stammer ikke fra kollisjonen, sier Runar Karlsen.

Ikke tilfeldig

Bilen med jenta kjørte inn i en parkert bil ved Kroken i Drangedal. Personen som fant jenta i bilen, bodde der kollisjonen skjedde. Mannen ble vekket i sin egen seng ved midnatt.

– Jeg hadde lagt meg og våkner av at jeg hører et eller annet, noe bråk eller et smell. Det står en fremmed bil på tunet, og den har truffet bilen min. Jeg er forvirret og går ut, og da ser jeg en person stikke av, forteller han til NRK.

Mannen undersøkte deretter bilen og fant den livløse jenta. Ifølge politiet kjente 29-åringen til de som bodde på gården hvor han kolliderte.

– Det var ikke tilfeldig at han kjørte inn på den gården, sier Runar Karlsen, uten å ville gå nærmere inn på hvilken forbindelse det var mellom siktede og beboerne på gården.

Identifisert raskt

Den 29 år gamle faren satt i avhør hos politiet i Skien onsdag ettermiddag. Han har ikke uttrykt noe ønske om forsvarer og vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag.

Ifølge politiadvokat og etterforskningsleder Jon Borgen er mannen kjent av politiet fra tidligere, men Borgen vil ikke kommentere hva slags saker mannen har vært knyttet til.

Etterforskningslederen vil heller ikke kommentere om mannen har fått eventuelle rettspålegg i forbindelse med samværsretten til jenta eller i forbindelse med jentas mor.

Gunn M. Lindheim, Drangedalsposten / SCANPIX