Ikke alle stortingsrepresentanene greide å legge vekk mobilen under utdelingen av Nobels fredspris. Peter Gitmark (H) er flau, melder fvn.no:

”Vi fremstår som idioter” skriver han i sin blogg torsdag etter fredsprisutdelingen.

Jaaaaa Will Smith smilte til meg! Sukk! Og knis! — Dagrun Eriksen (KrF)

- Idioter og tullinger

”Jeg mener at den utstrakte mobil- og kamerabruken undergraver vår verdighet og legitimitet som stortingsrepresentanter. Ja, faktisk mener jeg at det får oss mest til å fremstå som idioter og tullinger som ønsker å forevige vår korte stund i rampelyset” skriver han.

Gitmark var en av mange stortingsrepresentanter som var til stede under utdelingen av Nobels fredspris.

”Så skjedde det igjen - en stor andel av stortingsrepresentantene har med seg telefon eller kamera og tok villig bilder av alt og alle under fredsprisutdelingen. Det på tross av klare formaninger om å skru av mobilen og å ikke bruke kamera.(…) Dette er nøyaktig det samme som skjedde på sist middag på Slottet (ikke bare sist...).” skriver Gitmark.

”Hvorfor er det så vanskelig å holde seg i skinnet og ha normal folkeskikk? Det kan umulig være så stas å ha et mobilbilde med Obama (eller Will og Jada Smith) 30 meter unna helt ute av fokus, skriver han”.

Uenig

En av de som tok bilder, var Kari Henriksen (Ap). På bildene hennes kan man se Obama som et knappenålshode i bakgrunnen. Et annet er et uskarpt bilde av Will Smith.

Henriksen mener ikke hun fremstår som en idiot når hun tar bilder.

— Nei. Peter Gitmark gir inntrykk av å være en mann som skal være sosiale mediers fremste talsmann. Da må han også forstå at å være på nettet i sånne sammenhenger er umulig å kontrollere. Sånn vil det være i fremtiden. Hans moralske indignasjon har jeg ingen forståelse for, sier Henriksen.

Hun presiserer at hun skrudde av mobilen under programmet.

«Sukk! Og knis!»

Også Dagrun Eriksen (KrF) ble grepet av stunden. Spesielt da en amerikansk skuespiller kom inn i rommet.

”Nei, det kom et knis fra meg, Will Smith gikk forbi” skrev Dagrun Eriksen på Twitter.

Og etter seremonien: ”Jaaaaa Will Smith smilte til meg! Sukk! Og knis!”

— Det var helt surrealistisk, sier Eriksen leende. Hun twitret, men fotograferte ikke.

— Jeg tenkte det samme som Peter, spesielt da folk reiste seg litt opp og snudde seg for å ta bilder. Jeg sa at jeg håper ikke at folk vet vi er stortingsrepresentanter, sier Eriksen.

Hun mener likevel ikke at dette får dem til å se dumme ut.

— Jeg synes ikke vi dummer oss ut som nasjon. Det er bare et lite tegn på at vi er jo bare mennesker, sier Eriksen.

Hva synes du? Syng ut i kommentarfeltet!

SCANPIX