Natt til fredag denne uken forsvant 25-åringen fra Genova uten at noen i hennes støtteapparat visste hva som hadde skjedd.

— Jeg har gått rundt i hele dag i Genova og lett etter henne. Nå har jeg akkurat fått en fantastisk nyhet. Fathia er tatt hånd om av det offentlige i Italia, og jeg får møte henne på mandag, strålte Hallgeir Berge på telefon fra Genova lørdag kveld, skriver Aftenposten.no.

Striden rundt utsendelsen av somaliske Fathia Ahmed Omar (25) og sønnen Munir (6) har vekket et stort engasjement i Norge. 25-åringens tidligere norsklærer, Hallgeir Berge, dro til Genova for å hjelpe mor og barn da han leste at asylsøkeren var blitt tvangsutsendt til Italia.

Vil ha henne til Norge

Det skal ha vært den somalisk-italienske advokaten Alessandra Ballerini som kontaktet Berge og fortalte at Fathia Omar og sønnen nå skal være i sikkerhet.

— Advokaten sa at jeg ikke skulle uroe meg. Hun har det bra og har fått et sted å bo midlertidig i Genova, forteller Berge. Han mener at alt likevel ikke har falt på plass.

— Hun har fortsatt veldig behov for medisinsk hjelp. En støttespiller i Norge skal ha møte med en menneskerettighetsadvokat i morgen, og han forsøker å få henne til Norge for å fullføre den medisinske behandlingen, sier Berge.