Hver sjette ulv blir avlivet ulovlig, mener rovdyrforsker Petter Wabakken. Politiet har nå startet etterforskning i en sak der et ulvepar skal være drept av krypskyttere øst for Oslo.

Det var på senvinteren at ulveparet ble funnet i skogområdene på grensen mellom Romerike og Hedmark, 45 minutter øst for Oslo. Norges Miljøvernforbund mener at ulvene er blitt skutt av et lokalt krypskytterlag. Hedmark politidistrikt har nå innledet etterforskning i saken, skriver Dagbladet.

– Vi har åpnet en etterforskningssak, og vi jobber ut ifra teorien om at ulvene er tatt av dage, sier Knut Normann Mølen ved Trysil lensmannskontor.

Rovdyrforsker Petter Wabakken ved Høgskolen i Hedmark har vært med på å kartlegge den skandinaviske ulvestammen i prosjektet Skandulv.

– Vi har påvist at minst hver sjette ulv i den skandinaviske ulvestammen blir avlivet ulovlig, sier han.

Forskerne har sluttet å radiomerke ulv, fordi også jegerne kan peile seg inn på dyrene. De to ulvene som slo seg ned øst for Oslo, var heller ikke merket. Dermed er det umulig for politiet og forskerne å finne eventuelle dyrelik.

Ifølge tips ble dyrene nedgravd eller kastet i en lokal forbrenningsovn. Ulveskinnene skal derimot ha blitt tatt vare på.

Etter det Dagbladet kjenner til, har jaktlaget som skal ha skutt de to ulvene, bestått av 10-15 personer.

– Vi har noen navngitte, men dette er ikke verdens enkleste ting å bevise, sier Mølen.