• FÅ OVERSIKT: Siste nytt om terrorsaken På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag kom det frem at politiet frykter at Anders Behring Breivik skal begå selvmord.

— Blir han kontinuerlig overvåket med tanke for fare for selvmord? spurte Bergens Tidende.

— Han blir ivaretatt ut fra de forholdene du nå nevner, svarte politiinspektør Pål Hjort Kraby.

Den terrorsiktede Anders Behring Breivik tok livet av minst 68 personer i skyteepisoden på Utøya. Han har også tatt på seg ansvaret for bomben i Oslo sentrum etter åtte mennesker ble drept.

Les også: De fire første navnene er frigitt

Politiet vil ikke opplyse hvor den siktede befinner seg.

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Hjort Kraby. En gang i løpet av de neste dagene vil han avhørt igjen på Politihuset på Grønland i Oslo.

Bekrefter Breiviks påstand

På spørsmål om Behring Breiviks psykiske helse, svarte Hjort Kraby at det jobbes med å oppnevne to rettspsykiatere.

— Vil vil være forsiktig med å spekulere før de har konkludert, sier han.

Kraby bekrefter at Behring Breiviks påstand om at det finnes ytterligere terrorceller er en del av politiets etterforskning.

Politiadvokaten sier videre at politiet fortsatt etterforsker om Behring Breivik var alene om terrroangrepene.

Offentliggjør navn i kveld

På den samme pressekonferanse opplyste politiet at de vil begynne å offentliggjøre navn på politi.no klokken 18 tirsdag kveld. Samtidig vil det bli sendt ut en pressemelding med navn, alder og bostedskommune til den enkelte omkomne.

Politiet reagerer for øvrig på enkelte politiske utspill i forbindelse med Utøya. Stabssjef Johan Fredriksen reagerer på oppmerksomheten rundt spørsmålet om politihelikopteret.— Det er uverdig å bringe politikk inn i en slik situasjon vi står i. Vi synes det er uverdig å la dette bli en debatt om ressursspørsmål og politihelikoptre.

— Vi tåler å bli sett i kortene, men innenfor politiuniformen er det også et menneske av kjøtt og blod, sa Fredriksen.

Vi tåler å bli sett i kortene, men innenfor politiuniformen er det også et menneske av kjøtt og blod. Stabssjef Johan Fredriksen

Fredriksen skryter derimot av publikums markering mandag. Over 200 000 mennesker deltok i Oslo, noe som er den største markeringen i hovedstaden noensinne. I Bergen gikk opptil 30.000 i sørgetog.

— Til slutt vil jeg si generelt at saken totalt sett er en stor belastning for alle. I går berømmet vi publikum for den innsatsen og motet. Jeg gjentar dette og takker for den verdighet som preget gårsdagens arrangement i Oslo.