Halvannen kilometer inn i terrenget, ved utkikksrestauranten Fjellstua, ble en kvinne funnet drept lørdag ettermiddag. Dette er trolig den savnede Anja Weløy Aarseth (21) fra Bergen.

— Denne saken har satt sitt preg på hele byen. Det er nok flere enn meg som drar paralleller til Espås-saken i Geiranger for 20 år siden. Vi har inntil nå vært forskånet for saker som denne, sier ordfører Bjørn Tømmerdal. Han er selv en aktiv bruker av byfjellet Aksla.

— Mine tre barn lærte seg å sykle her oppe, og det er et svært populært turområde for såvel barnefamilier som voksne. Jeg håper at det vil fortsette å være mye brukt også i fremtiden, men jeg skjønner at folk holder seg unna akkurat nå, sier Tømmerdal.

IMG_3171.jpeg
RUNE CHRISTOPERSEN

Lagt ned lysVed Fagerlia barnehage, der Aarseth trolig la ut på joggetur onsdag, er det lagt ned lys og blomster. Flere steder i byen flagges det på halv stang.

Ålesund kommunes kristeam bistår fortsatt med støtte til 21-åringens nærmeste pårørende, til medstudenter, og til venner som ankom fra Bergen i går.

— Vi bidrar med det vi kan, og står parat dersom politiet eller andre ønsker vår bistand. Nå er dette en kriminaletterforskning, og da trenger politiet ro, sier han.

Åpen kirke

Søndag er Volsdalen kirke åpen for dem som måtte trenge en åndelig pust i bakken, forteller kapellan Thrainn Haraldsson.

— Befolkningen i Ålesund tenker mye på denne forferdelige saken. Tankene mine går først og fremst til de etterlatte. Vi kan kanskje gi folk sjansen til å sette seg ned hos oss, tenne et lys i stillhet, samt snakke med en prest, sier Haraldsson.

Medlemmer av kriseteamet vil være i kirken frem til klokken 18.00 søndag.