Med denne saken mener politiet de har avdekket et sentralt innførsels— og omsetningsledd for metamfetamin til Norge. Narkotikaen er distribuert gjennom flere ledd over store deler av Østfold, og ellers over store deler av Sør-Norge.

Nettverket antas å være et ledd i en større organisasjon med røtter i Litauen.

Flere hundre kilo De hovedsiktede er et litauisk ektepar på 24 og 33 år bosatt i Mosseregionen. Ytterligere 10 personer med tilknytning til Moss, Sarpsborg, Fredrikstad og Indre Østfold er siktet. Av disse sitter syv personer i varetektsfengsel.

Flere ble pågrepet i væpnede politiaksjoner på ulike steder i Østfold i løpet av vinteren og våren 2009. Siktelsene omfatter innførsel og omsetning av flere hundre kilo metamfetamin.

– Det er tatt beslag i 65 kilo, hvorav 32 kilo er det største enkeltbeslaget. I tillegg til 65 kilo metamfetamin har politiet beslaglagt verdier for flere millioner kroner. Foruten biler, innbo og annet løsøre er det snakk om flere millioner i kontanter, skriver politiet i en pressemelding.

21 års fengsel Politiet i Østfold utelukker ikke at en strafferamme på inntil 21 år kan komme til anvendelse for hovedpersonene i denne saken.

Etter å ha avdekket flere innførselssaker som lignet på hverandre, startet Østfold politidistrikt å arbeide med denne saken i februar i år. Politiet regner med at de i løpet av høsten er ferdig med etterforskningen. Flere politidistrikt, tollere i Norge og Sverige og politiet i baltiske land har vært involvert i saken så langt.