Via advokat Bjørn Rudjord i Advokatfirmaet Elden sier sjåføren til Aftenposten.no at de ikke kjenner seg igjen i fremstillingen i mediene.

– Hvis jeg hadde sett tegn til alvorlig hodeskade, ville jeg selvfølgelig kjørt pasienten til Ullevål, opplyser ambulansesjåføren.

Mandag ble den ene ambulansesjåføren suspendert av Forsvaret etter hendelsen i Sofienbergparken forrige uke, der de ikke tok med seg Ali Farah som var blitt slått ned.

I ferd med å våkne

Farah ga torsdag respons etter at Ullevål universitetssykehus har startet prosessen med å vekke ham fra medisinsk koma.

– Han er fortsatt ikke helt våken, men responderer ved at han åpner øynene og rører på seg før han sovner igjen. Og det er hyggelige nyheter, for da er man i hvert fall på rett vei, sier familiens talsperson Jon Christian Foss til NTB.

Foss er også manager for Farahs samboer Kohinoor Nordberg som er musikkartist.

Ali Farah ligger fortsatt i respirator og oppvåkningsprosessen vil fortsatt trolig ta flere dager.

– Sakte og sikkert tar de ham ut av narkose ved at han får mindre medikamenter. Samtidig må de passe på trykket i hjernen. Det kan hende vi må helt ut i neste uke før han er helt tilbake i bevissthet, sier Foss og legger til at Farah har en sterk vilje.

Mandag forrige uke ble 37-åringen ble slått ned i Sofienbergparken i Oslo. Ambulansen som kom til stedet, forlot mannen uten å ta ham med. Det viste seg at han var alvorlig skadd med blant annet brudd på hodeskallen.

Ullevål universitetssykehus har siden holdt mannen i medisinsk koma. Han er også smittet av dobbeltsidig lungebetennelse og onsdag viste det seg at han i tillegg har fått hjernehinnebetennelse.

SPENT: I går fikk Kohinoor Nordberg beskjed om at ektemannen Ali Farah har fått hjernehinnebetennelse. Nå er han i ferd med å komme ut av koma.
Junge, Heiko