Begrunnelsen er at hun «ikke er en del av en helhetlig og samlende løsning».

Den endelige innstillingen er ikke klar, men leder av valgkomiteen, Anne Marie Jøranli, sier at komiteen frem til sitt neste møte den 30. januar vil arbeide for å finne en helhetlig og samlende løsning.

Foreløpig er det ikke konkludert med annet enn at Knut Arild Hareide er lederkandidat, mens Inger Lise Hansen ikke er kandidat som nestleder.

Jøranli sier valgkomiteen har lagt stor vekt på høringssvarene fra partiets grunnorganisasjoner.

Til NTB sier Jøranli at behandlingen i fylkeslagene har vært så grundig at høringssvarene forteller at Inger Lise Hansen ikke ville blitt valgt på landsmøtet, selv om komiteen hadde innstilt henne.

— Vi har fått mange forslag til navn og vi er i en prosess med flere kandidater til de to ledige tillitsvervene som nestledere i partiet. Derfor vil jeg ikke bekrefte eller avkrefte at Dagrun Eriksen blir innstilt til gjenvalg, sier Jøranli.

Den påtroppende lederen Knut Arild Hareide sier han tar valgkomiteens avgjørelse til etterretning. Samtidig understreker han at dette ikke betyr slutten på Inger Lise Hansens politiske karriere.

— Jeg står fast ved det jeg har sagt tidligere. Hun er en politisk kapasitet som KrF har bruk for, sier Hareide.

Bilde: sy405abb

Foreløpig har ikke valgkomiteen i partiet konkludert med annet enn at Knut Arild Hareide er lederkandidat i KrF, mens Inger Lise Hansen (bildet) ikke er kandidat som nestleder. Foto: Kyrre Lien / Scanpix