Stian Solberg (31) hadde 55-åringen som trener og venn i Bergen Trial Team.

– Da det kom rykter i miljøet om at 55-åringen likte smågutter, la det en demper på ham. Han trakk seg mer og mer vekk. Det merket vi godt, i forhold til at vi mistet en ressursperson, sier Solberg.

I dag var han på lørdagstrening for ungdommene i Bergen Trial Team. Den «Lommemannen»-siktede 55-åringen var med på å starte klubben i 1989.

— Hyggelig, grei og hjelpsom

– Han hadde penger og ønsket å gjøre noe for oss som var unge den gangen. Han var grei, hyggelig, og hjelpsom, sier Solberg, i dag styremedlem i Bergen Trial Team.

I dag skrev BT om et ektepar i klubbmiljøet som slo alarm om 55-åringen på 90-tallet. De fikk høre rykter om at 55-åringen kunne ha en usunn interesse for smågutter, og varslet andre i klubben.

Solberg understreker at han ikke var med i styre og stell den gangen. Han mener likevel at det som kunne bli gjort, ble gjort.

– Så vidt jeg vet ble alt framstilt som rykter, og ingen gikk videre med noe til politiet. Vi hadde kjent 55-åringen i mange, mange år før ryktene kom, og det hele virket merkelig. Som jeg ser det, er det ikke mer som kunne blitt gjort fra vår side.

Hørte aldri om overgrep

Som utøver opplevde Solberg aldri at 55-åringen gikk over grensen, slik kilder hevdet overfor BT i går.

– Jeg hørte heller aldri om noe sånt fra andre utøvere.

At 55-åringen nå er pågrepet i «Lommemannen»-saken, er fortsatt uforståelig for Solberg og andre i trialmiljøet.

– Det er litt bisart å tenke på. Han var en god venn, og jeg hadde han som trener. Inntrykket vi hadde, kolliderer totalt med det som nå kommer frem. Jeg har ikke noe vondt å si om ham når det gjelder hva han har gjort for oss, sier Solberg.

– Er det aktuelt for dere å innføre sjekkerutiner for voksne som er med på treningene?

– Det tror jeg ikke. Det er ikke sånn at enkeltpersoner blir alene med andre sine barn på trening. Stort sett alle ungdommene som kommer hit, har fedre eller mødre med seg.