– Nå må vi jobbe og stå på slik at vi får opp en ny tennishall i Randaberg så raskt som mulig.

Det var en noe betuttet Leif T. Soland som i går kunne beskue det sørgelige restene av tennishallen på Randaberg. Selv er han leder av Randaberg Tennisklubb og har etter helgas snøfall, over 150 hall-løse medlemmer å ta vare på.

— Ny hall må opp raskere enn svint, sier han mens snøfillene søndag ettermiddag prøvde å dekke til de sørgelige restene av klubbens stolthet så godt de kunne.

Enormt snøpress

Det var trolig en gang i løpet av søndag morgen at den 22 år gamle hallen knelte ned under vekta av all snøen. Sigve Inge Håland, som har mye med vedlikeholdet av hallen å gjøre, ante fred og ingen fare da telefonen plutselig ringte ved 11-tida søndag. Tipseren kunne fortelle at der det før sto en høy og flott boblehall, var det nå intet igjen.

— Jeg heiv meg i bilen og kjørte av sted. Og det var et sjokkerende syn som møtte meg. Lyskasterne sto og lyste midt i «ruinen». Aggregatet pumpet fortsatt varmluft ut i intet. Jeg fikk nå slått av elektrisiteten, forteller han til aftenbladet.no.

Ny hall må opp

  • En ting er iallfall sikkert. Denne boblehallen kan ikke repareres. Her må det nytt til. Det er både Sigve Inge Håland, som sitter i anleggskomiteen, og Leif T. Solland, klubblederen, enige om. Men det kan ta flere måneder å få en ny hall på plass.

- Hva skal dere gjøre i mellomtida?

— Det vet jeg ikke helt. Det er ikke så lett å leie seg inn i andre tennishaller heller. Det er liten ledig kapasitet, sier Leif T. Soland. Det er iallfall ett lyspunkt. Høstsesongen var over for tennisgjengen, men ut i januar er det satt opp nye kurs, og tennisfolket tripper sikkert etter å komme i gang etter all julefeiringa. Flere klubbmedlemmer har tatt kontakt med meg etter at hallen kollapset. Vi får fintenke hva vi skal gjøre, sier Soland.