– Hagen gjør meg til gjeldsslave, sier Simonsen. Han har allerede fått krav fra Hagens advokat med 14 dagers betalingsfrist. Det er bare et par dager igjen av fristen.

– Hagen vet at jeg verken har hus, leilighet eller bil som kan selges. Så han har muligheten til å gjøre meg til gjeldsslave for resten av livet. Det får være opp til hans egen moral, sier Simonsen til TV 2.

Den tidligere Frp-politikeren er skuffet over at Høyesterett ikke vil behandle injuriesaken. Bakgrunnen for injuriesøksmålet er opplysninger i TV 2s program «Rikets tilstand» om Simonsen og hans tilknytning til homsestedet Enka.

Disse opplysningene fikk Hagen til å kalle Simonsens livsførsel «forkastelig og uakseptabel for en stortingsrepresentant».

De 1,1 millionene Simonsen må betale, dekker saksomkostninger for behandling av saken i tingretten, lagmannsretten og Høyesteretts kjæremålsutvalg.

– Rent personlig synes jeg Frp burde være rause nok til å dekke sine egne saksomkostninger. For dommen fra lagmannsretten slo faktisk fast at det ikke var ført sannhetsbevis for Carls angrep mot meg, sier Simonsen.