• Syvåringen hadde tidligere gitt uttrykk for at han var redd bikkjene i nabolaget, sier bussjåfør Kåre Bakken etter tragedien i Vestre Torpa.

Bakken var den siste som snakket med syvåringen som torsdag ble drept av fire hunder i Vestre Torpa.

Bakken forteller at gutten på sitt sedvanlige muntre vis jumpet av bussen for å rusle grendeveien den siste kilometeren hjemover. På veien hjem ble han angrepet av de fire hundene. Han ble funnet i veikanten av en forbipasserende. Ambulanse ble umiddelbart sendt til stedet, men gutten var allerede død. Gutten lå død cirka 40 meter fra hundegården og 1 kilometer fra guttens hjem.

Så ingen hunder

— Jeg så ingen hunder da gutten steg av bussen, sier Bakken til NTB.

I bussjåførens ansikt merkes den sterke følelsen av ufattelighet som har satt preg på bygdefolket i Nordre Land kommune etter tragedien. - Det er aldeles ubegripelig. Jeg finner ikke ord for hva jeg føler, sier Bakken.

Han var torsdag kveld i tvil om hvordan det ville bli å kjøre skolebarna til et sorgtungt minnesamvær på Torpa barne- og ungdomsskole fredag morgen.

Syvåringen gikk i 2. klasse ved Torpa barne- og ungdomsskole i Dokka. Det er en vond oppgave for rektor Trond Jensen og hans medarbeidere å møte de ellers så blide skolebarna dagen etter sjokkhendelsen.

— Det var sånn en glad gutt, sier bussjåføren stille.

(NTB)

TENTE LYS: Minneplassen torsdag kveld på Lundmoen i Vest-Torpa ved Dokka der den syv år gamle gutten ble drept av hunder.
FOTO: SCANPIX