Rapporten fra politioverkonstabel Gry Worpvik er ikke lagt inn i sakens dokumenter fra påtalemyndighetens side, noe Gamal Hoseins forsvarer John Christian Elden gjorde et poeng av da han spurte ut Worpvik fredag.

Elden forklarte at han fant rapporten i den såkalte bevismappen som forsvarerne har gått gjennom. Opplysningene i rapporten taler i stor grad til den drapstiltalte Gamal Hoseins fordel.

Skilsmisse uaktuelt

I Skien og Porsgrunn tingrett fortalte politioverkonstabel Worpvik om samtalen med Gry Hoseins søster Nina Ødegården søndag 14. januar i fjor, samme dag som 28-åringen ble meldt savnet.

— Søsteren sa at hun hadde snakket med Gry 11. januar og at Gry da virket misfornøyd. Søsteren spurte om Gry ville skilles. Da svarte hun at det ikke kom på tale, sa Worpvik.

Nina Ødegården skal ha forklart at Gry var misfornøyd med at Gamal Hosein jobbet så mye i Faresgrillen, og at Gry selv mislikte å jobbe der. Søsteren fortalte også at Gry hadde kjøpt en mobiltelefon for penger hun hadde spart opp selv, og som ektemannen ikke visste noe om. Denne brukte hun til å sende tekstmeldinger til Gamals unge nevø i Israel med, forklarte Worpvik.

Ikke utroskap

— Spurte du søsteren Nina Ødegården om utroskap eller om noe forhold mellom henne og nevøen? ville forsvarer Elden vite.

— Nina sa at hun ikke trodde Gry kunne ha hatt et forhold til nevøen, som da var 16-17 år, fordi hun ikke trodde hun var typen til det, svarte Worpvik.

Politioverkonstabel Worpvik og politibetjent Terje Pedersen var de første fra Skien politistasjon som snakket med Gamal Hosein søndag 14. januar i fjor. På ett vesentlig punkt avviker rapportene deres fra Gamal Hoseins senere forklaringer. Begge politifolkene noterte seg at Hosein forklarte at han kom hjem i 2-tida på natten. Senere skal han ha angitt tidspunktet til rundt klokken 3 om natten.

(NTB)