Dette skriver dagbladet torsdag. På en pressekonferanse onsdag ville ikke politiet opplyse noe om innholdet i obduksjonsrapporten. Dagbladet har sine opplysninger fra «informert hold» i politiet. Ifølge rapporten skal det ikke være funnet vann i Gry's lunger eller magesekk, noe som tyder på at hun ikke døde av drukning.

Politiet mener at funnene under obduksjonen styrker deres sak mot ektemannen, Gamal Hosein, som onsdag ble fengslet for fire nye uker.

Fengslet Det var en psykisk nedbrutt Gamal Hosein som møtte i retten onsdag etter at det tidligere på dagen ble avklart at kvinnen som tirsdag ble funnet i elven i Porsgrunn virkelig var hans kone, Gry Hosein.

Gamal Hosein gråt og var tydelig sliten da han ankom forhørsretten for å høre politiet utrede om funnet av hans døde kone.

Følelsesladet og tydelig preget av situasjonen gjentok Hosein for tredje gang sin uskyld i forhørsretten. Han har fortsatt ingen teori om hva som kan ha skjedd med hans kone.

Etter et par timer i retten var det hele over og Hosein forlot rettssalen.

Sorg Hans forsvarer, Jan Erik Granmo, sier at Hosein er knust av sorg etter at hans kone er funnet død. I retten onsdag fikk han også beskjed om at Gry Hoseins familie ikke lenger vil ha noe med ham å gjøre, og at han ikke får ha kontakt med sine barn.

Hosein sitter avsondret fra omgivelsene på en enmannscelle i Skien kretsfengsel. Som andre fanger inntar han de faste måltidene ved fengselet, får sine luftepauser og kan lese aviser og bøker. Han er fengslet med brev— og besøkskontroll.

Politiets teori Politiets teori går ut på at Hosein kvalte sin kone i Faresgrillen, som de drev sammen i Skien. Deretter skal han ha kledd på henne yttertøy for at det skulle se ut som om hun hadde forlatt grillen.

Forsvareren mener derimot at det styrker hans klients sak at liket ble funnet fullt påkledd med yttertøy.

— Hosein har selv forklart at Gry dro fra Faresgrillen fullt påkledd. At hun ble funnet med yttertøyet på, kan bety at hun faktisk forlot grillen slik Hosein har fortalt, sier Granmo.

Fortsetter leting De neste dagene vil politiet undersøke Skiensvassdraget fra Skien sentrum og ned til funnstedet i Porsgrunn. Torsdag skal politiet ha et møte med Kripos for å planlegge letingen etter tekniske spor. Politiet er også interessert i å komme i kontakt med noen som har kjennskap til en grønn presenning som ble funnet nær Porsgrunnsbroen, et lite stykke fra stedet der Gry Hosein ble funnet.

NYE FIRE UKER I VARETEKT: Gamal Hosein (t.v.) på vei inn til fengslingsmøte onsdag ettermiddag, sammen med sin forsvarer Jan Erik Granmo. FOTO: SCANPIX