Kjetil Olsen

Toskas beskrivelse av seg selv kom frem da tiltalte Dan Pettersens forsvarer Erling Kjærmann stilte spørsmål i retten i dag. Pettersen, som er fra Sola, er mannen som leide ut dekkboligen i Stavanger sentrum til Toska.

Leieavtalen skal ha blitt inngått i januar i fjor. Toska og Pettersen skal ha møtt hverandre kort tid før dette, i desember 2003.

— Var du en kjent skikkelse i mediene på slutten av 2003, ville advokat Kjærmann vite.

— Nei, svarte Toska

— Var du avbildet i VG og Dagbladet før dette?

— Nei, jeg har vært en temmelig grå mus frem til nå, jeg.

David Toska sa videre at han ikke røpet planer overfor Dan Pettersen etter at han bestemte seg for å slå til mot NOKAS. Denne avgjørelsen tok Toska i januar i fjor, etter at han hadde sett det mye omtalte sikkerhetsvinduet, som han da trodde var et vanlig vindu.

— Jeg kjente ham omtrent ikke på det punktet, sa Toska, som i dag virker langt mer opplagt enn i går, da han var preget av sterke følelser og sterkt press.

Som flere ganger tidligere, avviste Toska i formiddag spørsmål som går på hans medtiltalte.

— Hvis du mener at Dan Pettersen var med på Domkirkeplassen, har han ikke noe imot at du opplyser det nå, sa advokat Kjærmann.

— Jeg ønsker ikke å si noe om hvem som var med på ranet, og hvem som ikke var med, svarte Toska, som heller ikke ville svare på om han noen gang har hatt et kompisforhold til Dan Pettersen.