Men det er klart at med kongen som rekonvalesent og prinsessen på fødselspermisjon, blir det mye å gjøre for kronprinsregenten og dronningen i tiden fremover. Det er trolig det faktum at kronprinsesse Mette-Marit har følt seg uvel og ikke i toppform som er årsak til at graviditeten offentliggjøres så tidlig i svangerskapet. Kronprinsessen har termin i desember, men det er foreløpig ikke offentliggjort noen dato for fødselen.

Etter råd fra sin lege vil kronprinsesse Mette-Marit ta det med ro i en periode fremover. «Situasjonen er ikke dramatisk, men legens råd vil kunne medføre endringer i hennes program», går det fram av en pressemelding fra kongehuset.

— Vi gleder oss veldig. Det blir kjempehyggelig, sa kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit da pressen møtte dem i Kristiansand mandag ettermiddag.

Det blir familieforøkelse både i det norske og det danske kongehus mot slutten av året. Danske kronprinsesse Mary har termin i oktober, og begge graviditetene ble kunngjort mandag.

Kronprinsessen oppholder seg for tiden i Kristiansand, der hun tirsdag skal være til stede ved åpningen av Barnefilmfestivalen. Men fordi hun ikke føler seg i toppform, vil hun bare delta på deler av det oppsatte programmet på festivalen.

Onsdag skulle kronprinsesse Mette-Marit etter planen ha vært til stede ved en utstilling om 1905 på Kvinnemuseet på Kongsvinger, men dette besøket er nå avlyst.

<b>VENTER BARN:</b> Kronprinsparet venter sitt andre felles barn i desember.