HILDE MOI DAG IDAR TRYGGESTAD

— Det viktigste er at alle er i live. Vi er bare glad for at alle er ok, sier styrmann Puneet Rat Singh i trygge omgivelser på et hotell i Kristiansand.

Sammen med kaptein Raj Kumar og annenstyrmann Khushroo J. Elavia var han sistemann som forlot det brennende skipet lørdag morgen.

Ikke tid til å bli redd

— Jeg var ikke redd, vi hadde ikke tid til det. Vi måtte bare konsentrere oss om å prøve og slokke brannen. Det kan ha brutt ut litt panikk blant mannskapet, men offiserene er opplært til å takle slike situasjoner, sier Singh.

Men en situasjon så ille som denne, har han aldri før vært ute for.

— Alt gikk galt samtidig. Vi sov da vi plutselig hørte brannalarmen.

— Alle løp og begynte å slokke. Først så det ut som om vi hadde kontroll på brannen, så blusset det opp igjen. Vi har holdt på å slokke i syv timer, og er veldig trøtte nå, sa Singh da vi traff ham i går morges.

— Vi lå jo og sov, så alle løp rundt nesten uten klær og slokket. Selv var jeg i shorts, og derfor var vi alle veldig kalde. Det snødde og blåste så mye at snøen kom sideveis, forteller han.

Munnbind

— Vi tok på oss munnbind og gikk inn for å slukke brannen. Det tok liksom aldri slutt. Vi gjorde alt som står i boken og alt som ikke står i boken, men vi klarte ikke stoppe brannen.

Flere av mannskapet gikk rundt barføtt på hotellet, og var ute senere på dagen for å handle klær.

— Hvordan har dere det nå?

— Vondt, men vi er glad alle er ok.

Mannskapet skulle vært om bord på båten i fire-fem måneder, og har nå vært der elleve dager.

Mistet alt

— Det var hjemmet vårt akkurat nå. Vi hadde alle eiendeler om bord på båten, forteller mannskapet.

— Jeg mistet alt. Eiendelene mine, dokumentene mine, alt, sier en.

— Dette er virkelig ille. Jeg er veldig lei meg, dette skulle ikke ha skjedd, sier kaptein Raj Kumar. - Men vi har fått veldig god støtte fra Norge, og det er vi takknemlige for.

Singh var kritisk til at hjelpen tok så lang tid.

— Det er merkelig at de ikke har en slepebåt i en såpass stor by som Kristiansand. Det kunne fått båten til ikke å gå på land, og det kunne kanskje hjulpet til at vi fikk slokket brannen, sier han.

TATT HÅND OM: En av inderne om bord får hjelp av helsepersonell etter å ha blitt evakuert fra det brennende skipet.<p/>FOTO: CHRISTIAN THORKILDSEN, FÆDRELANDSVENNEN.
BLUSSET OPP IGJEN: Mannskapet trodde brannen på «Fjord Champion» var slokket, men natt til søndag blusset den kraftig opp igjen. De 28 inderne om bord måtte evakueres.<p/>FOTO: KJARTAN BJELLAND, FÆDRELANDSVENNEN.