— Nå har Høyre brukket ryggen for tiår fremover. Det har de seg selv å takke for. Nå er det vi som styrer på borgerlig side, ikke dem, tordnet Alvheim i kjent stil.

Han var riktignok veldig fornøyd med Frps valg, som blir det beste for partiet noensinne, men mente samtidig at det ikke var uventet. Det viktigste den avtroppende sosialpolitikeren hadde på hjertet, var om "lillebror" på borgerlig side:

— Høyre har oppført deg utrolig dumt når de har slått hånden av Carl I. Hagen. Jeg synes de skylder ham en unnskyldning, før det blir det ikke noe samarbeid med oss, sa Alvheim.

Han roste bergensordfører Herman Friele, som i kveld gjentok sin oppfordring til Høyres ledelse om å samarbeide med Frp også nasjonalt.

— Friele er en klok mann, det visste jeg fra før. Vi får håpe noen i Høyre hører på ham, men jeg har ingen tro på at det vil skje nå i høst. Forholdet mellom Høyre og Frp trenger tid på å modne etter denne valgkampen, slo veteranene fast.

Selv om det kan se ut som om Norge får en rødgrønn regjering når stemmene er talt opp, har Alvheim liten tro på at en slik konstellasjon vil kunne vare.

— Den regjeringen vil i tilfelle gå i oppløsning på grunn av indre strid i løpet av kort tid. Jeg tror vi ender med at Stoltenberg tar makten alene og styrer med en ren Ap-regjering i mindretall. Og i en slik situasjon vil Frp kunne få igjennom vel så mye som med en Bondevik-regjering.

HILSER: Frp-formann Carl I Hagen hilser på John Alvheim under partiets valgvake. Hagens kone Eli sammen med Alvheim.
SCANPIX