Sønnen til den kjente politietterforskeren Leif A. Lier har begått en roman om NOKAS-saken, og boka er saftig lesning, skal vi tro Dagbladet.

– Norske advokater er blitt mafiaadvokater og personlige rådgivere for klientene sine. De sår bevisst tvil om politiets og domstolenes rettskaffenhet for å fremme klientenes sak. Samtidig krever de millionhonorarer fra det offentlige, sier Lier i et intervju med avisen.

Advokatene Ellen Holager Andenæs, Øystein Storrvik og Fridtjof Feydt er blant advokatene som utpekes som bransjens verstinger.

– De har solgt sjela si hele gjengen, sier Lier. Han har heller ikke mye godt å si om tre av topplederne i Oslo politidistrikt.

– Vi har en politimester som er mer opptatt av å trene enn å jobbe. Hvordan visepolitimester Hans Halvorsen fikk jobben er det ingen som skjønner. Og leder for organisert kriminalitet, Iver Stensrud, er lammet av beslutningsvegring. Kan vi leve med en slik politiledelse, sier han.

Politimester Anstein Gjengedal i Oslo kaller Liers raljering useriøs. Heller ikke advokat Ellen Holager Andenæs tar forfatteren særlig alvorlig.

– Dette vitner om en total mangel på forståelse for forsvarerrollen, sier hun.