Opposisjonen kritiserer nå kulturministeren for å være mest opptatt av fest og moro, skriver Dagens Næringsliv.

– Giske har vært en svært lite produktiv kulturminister. Det har knapt kommet en eneste sak fra ham til Stortinget så langt. Han er mest opptatt av fest og moro, sier Ulf Erik Knudsen (Frp) i Stortingets kulturkomité.

Giske skal derimot ha vært svært synlig på en rekke prisutdelinger, premierer og kulturmønstringer siden han ble minister, ifølge flere opposisjonspolitikere.

– Hvis Giske har lyst til å få til noe annet enn å klippe fine silkebånd, må han snart komme seg tilbake på kontoret og levere noen saker til kulturkomiteen, sier Trine Skei Grande (V).

En samlet opposisjon i kulturkomiteen reager ifølge Dagens Næringsliv på at den eneste saken Trond Giske hittil har fremmet, er en stortingsmelding om målbruk i offentlig sektor som allerede lå klar da han overtok.

På telefon fra Ol-byen Torino innrømmer Trond Giske at han ikke har fremmet en eneste ny sak for Stortinget som kulturminister.

– De første månedene i en ny regjering avhenger sakene i veldig stor grad av hvilke forberedelser som er gjort av forrige regjering, sier Giske til Dagens Næringsliv.