Slottet tok hele Norge på sengen i dag med meldingen om at prinsesse Märtha Louise har forlovet seg med forfatterdandyen Ari Behn. Nå vil bergenspolitikerne at bryllupsklokkene skal kime her i byen.

Spenning på bispemøtet

Bjørgvin-biskop Ole Hagesæther befinner seg i dag på bispemøte i Tromsø. Der er spenningen stor: Legges bryllupet til et annet sted enn Oslo? Blir det Bergen, er det Hagesæther som foretar vielsen.

— Det ville slett ikke forbause meg om prinsesseparet velger å gifte seg utenfor Oslo. De er i hvert fall hjertelig velkomne til Bergen. Men dette må selvsagt prinsessen og Behn få bestemme selv, sier han til bt.no.

— Jeg har stor respekt for valgene både til kronprins Haakon og prinsesse Märtha. Jeg ønsker prinsessen og Ari Behn lykke til og Guds velsignelse, legger Hagesæther til.

Biskopen ønsker ikke å kommentere Ari Behns noe turbulente fortid.

— Det viktige nå er fremtiden de to har valgt å tilbringe sammen. Jeg merker meg hvordan nordmenn har trykt Mette-Marit til sitt bryst. Det avgjørende er hvordan Ari Behn går inn i sin rolle, mener Hagesæther.

Gratulerer

KrF-ordfører Kristian Helland krysser fingrene og håper Märtha og Ari velger å gi hverandre et rungende ja i Bergen.

— Det ville vært veldig hyggelig. 30-årsfeiringen til prinsessen her i byen var jo en gigantisk suksess som Slottet også var veldig fornøyd med, sier ordfører Helland til bt.no.

— Så nå vil du jobbe aktivt for at vi bergensere skal få oppleve skikkelig kongelig pomp og prakt?

— Jeg synes Slottet selv får ta et slikt initiativ. Gjør det de, skal vi snu oss rundt med en gang og legge forholdene til rette.

— Tror du Behn blir en god representant for kongehuset?

— Jeg regner da med det. Når han nå forlover seg, må han jo ta ansvaret for sine gjerninger. Jeg sender paret mine varmeste gratulasjoner.

— Men han har jo vært litt kontroversiell?

— Jeg er optimistisk på Behns vegne. Livet går videre og alle forandrer seg etter hvert.

Lover folkefest

Byrådsleder Strøm-Erichsen lover det kommende prinsesseparet en makeløs folkefest dersom de gifter seg i Vestlandets hovedstad.

— 30-årsdagen viste hvor populær Märtha og Ari er blant bergensere. Kommer de tilbake, vil hele Bergen koke, tror hun.

Byrådslederen synes det kan være på tide med en kongelig bryllupsseremoni mellom de syv fjell.

— Bergen har jo vært et gammelt kongesete, så vi har solide tradisjoner for kongelig pomp og prakt. Nå er det noen hundre år siden forrige gang vi arrangerte et kongelig bryllup. Men uansett hvor paret velger å gifte seg - jeg ønsker dem virkelig lykke til!

— Så Ari Behn er et godt valg?

— He-he. Ja, absolutt. Han virker som en veldig interessant ung mann. Et frisk pust.

FORLOVET: Prinsesse Märtha sammen med Ari Behn under 30-årsfeiringen i Bergen.
FOTO: SCANPIX