Brannen er synlig fraAftenpostens lokaler i Postgirobygget, skriver aftenposten.no.

Den nøyaktige adressen ble først oppgitt å være Olafiagangen 7, men er senere lørdag kveld rettet til Grønland 24 av politiet.

Blokken ligger like ved Grønland T-banestasjon, ifølge NTB, som siterer VG Nett på at også flere nabobygg blir evakuert.

Utvikler seg raskt

Brannen ble på få minutter mer synlig på utsiden av taket og et stykke bortover, ifølge Aftenpostens nettutgave.

MULIG STORBANN: - Det ser ut til å bli en storbrann, sier politiets operasjonsleder Tore Solberg i Oslo til VG Nett.
Carl Alfred Dahl

Aftenposten.nos reporter påstedet melder at mennesker blir evakuert, det brenner i stort sett heletoppetasjen på vestsiden av bygget, og det er mange utrykningskjøretøyer påstedet.Det er leiligheter som brenner.

— Alle evakuert

— Det er full fyr over taket, og kraftig røykutvikling. Den erute av kontroll sånn som det er nå. Alle er evakuert fra inne i bygget, og vihar sperret av et område utenfor. Det faller ned ting fra taket, så her må folkholde seg unna, sier Ragnar Kvennodd, avdelingssjef ved 110-sentralen.

— Cirka 40 til 50 mennesker er evakuert. Vi har ikke informasjonom at noen har kommet til skade. Brannen er i 12. og øverste etasje. Vi holderpå å gå gjennom den aktuelle delen av bygningen. Det er litt problematisk åkomme til på grunn av at det er så høyt oppe, sier innsatsleder Lasse Alvér vedOslo-poiltiet.

- Full fyr

— Full fyr i toppetasjen.Brannvesenet tar seg inn, politiet tar seg av evakuerte. Skuelystne bes holdeseg unna!, skriver Operasjonssentralen klokken 22.13.

Cirka 40 til 50 mennesker er evakuert. Vi har ikke informasjonom at noen har kommet til skade

Lasse Alvér, innsatsleder i Oslo-poiltiet

Oslo brann og redningsetatmelder klokken 22.12 at de foreløpig ikke har fått noen statusrapport.

— Hele taket står i full fyr,det er siste melding fra stedet nå. Det ser ut til å bli en storbrann, sieroperasjonsleder Tore Solberg til VG Nett.

Klokken 22.35 melderaftenposten.nos reporter på Grønland at flere av ambulansene nå drar frastedet.