Hagen sier i et intervju med Viggo Johansen i «Viggo på Lørdag» på NRK1 at selv om han ikke vil være med og utforme Frps strategi for tiden fremover, vil han gjerne ha et ord med i laget.

— Jeg ville ha fastholdt litt sterkere at Fremskrittspartiet skal være mellom Høyre og Arbeiderpartiet, som et selvstendig alternativ med en klar og entydig politikk, som skiller seg fra de øvrige partier. Jeg er skeptisk til at vi på mange områder har kommet mye nærmere Høyre, sier Hagen i NRK-intervjuet.

Hagen forteller blant annet at han er svært skeptisk til at partiet langt på vei har lagt vekk motstanden mot den såkalte handlingsregelen for oljepengebruk.

Han sier han er kritisk til den mer kompromissvillige siden Frp har vist under Siv Jensen, som potensielt kan bane vei for et regjeringssamarbeid på borgerlig side hvor Frp inngår etter neste valg.

— Det å være med i regjering er ingen målsetting, men et virkemiddel. Den veldige interessen for regjeringsdeltakelse er nok kommet mer etter, eller i hvert fall sterkere etter, 2009, mener Hagen.

Han forteller også at forholdet mellom ham selv og Siv Jensen først og fremst har vært profesjonelt.

— Jeg har følt at vi har hatt et greit og korrekt forhold. Ikke noe hjertelig. Vi ser ulikt på enkelte politiske saker, profil og slikt, sier han.