• Det har gått to år snart, og enda kan jeg ikke komme på en eneste grunn til at en venn av meg skal bli drept når vi er ute i ti minutter, sa Benjamin Hermansens kamerat i lagmannsretten i dag.

Kameraten hadde avtalt å møte Benjamin utenfor butikken på Åsbråten på Holmlia ved 23.30-tiden den 26. januar 2001. Benjamin (15) hadde vært syk og hjemme fra skolen den dagen, men de to vennene ville likevel gjerne ha en prat og bytte deksler på mobiltelefonene. De var akkurat ferdig og skulle gå hver til sitt da bilen med de tiltalte stoppet brått ved siden av dem. De fortsatte å gå fra dem.

— Tenker du det samme som jeg, spurte Benjamin.

— Ja, nynazister, sier jeg. Da hører jeg noen som løper og snur meg og ser to stykker som løper mot oss. "Løp" sier jeg til Benjamin, forklarte kameraten om opptakten til drapet.

Jahr og Kvisler skal ha fått tak i Benjamin, men han greide å komme seg løs. Kameraten så dette og fortsatte å løpe. Tredje gang han snur seg tilbake ser han at Jahr har greid å sperre Benjamin inne i et hjørne ved et gjerde. Benjamin prøver å hoppe over gjerdet men lander på magen. Jahr hopper etter og hogger Benjamin i ryggen. Etter at Kvisler og Jahr løper tilbake til bilen ser kameraten at Benjamin reiser seg opp og løper om lag 30 meter. Så faller han på nytt.

— Deretter løper jeg ned til Benjamin, han puster to ganger også er det ikke mer, sier kameraten. (NTB)