— Alt så fin ut, sjøen var rolig og alt gikk fint. Men plutselig traff vi en bølge, og før jeg viste ordet av det merket jeg et kraftig smell og båten gikk rundt. Mer registrerte jeg ikke før jeg lå og fløt i sjøen, ganske groggy og fortsatt fastspent til stolsetet, sier Hegelstad til Aftenbladet.

41-åringen fra Ålgård var med som mannskap i den 43 fot store speedbåten, sammen med fire andre.

**Les også:

Avlyser båtrace i Bergen**

Selv om Hegelstad et godt døgn etter

ulykken fortsatt føler seg ganske mørbanket, er han i fin form. Et kraftig blåmerke på låret, en solid blåveis og store skrubbsår på kroppen vitner om det han har vært ute i.

— Legen sier jeg at jeg kanskje slipper ut på onsdag, jeg håper det ihvertfall ikke blir lenger. Det er alltid noe som må gjøres, sier ålgårdbuen.

Han roser både opplegget for arrangementet og sikkerhetstiltakene rundt, og sier det ble gjort en stor innsats etter ulykken for å berge de forulykkede.

— Det er første gang jeg har vært borti noe slikt, men ulykken får meg ikke til å slutte med båtrace. Men kanskje jeg blir litt mer forsiktig i fretiden, sier motorsport-entusiasten, som ikke har noen god forklaring på hvorfor ulykken skjedde.

SKADET: Bjørn Hegelstad håper å bli utskrevet fra sykehuset en av de første dagene.
Tommy Ellingsen, Aftenbladet.no
Tommy Ellingsen, Aftenbladet.no