Da investeringsrådgiveren (68) ble pågrepet, ransaket politiet hjemmet, kontoret og bankboksen hans. Der fant de et stort antall brev, fullmakter og testamenter med signaturen til en kvinne bosatt i Bergen. Hun var mannens klient.

Kripos har analysert 41 av disse dokumentene og konkluderer med at på ca. 30 av dem er hennes signaturer rett og slett kopiert over fra andre dokumenter med originale signaturer.

— Har ikke brukt dem

Politiet mener at minst 10 av fullmaktene i praksis skal ha overført store deler av kvinnens millionformue til ham. Resten av de falske dokumentene er holdt utenfor rettssaken som pågår i Bergen tingrett.

— Hvorfor hadde du så mange fullmakter liggende? spurte aktor, politiadvokat Rudolf Christoffersen.

— Jeg skjønner ikke hvorfor jeg har samlet på alt dette. Jeg har ikke brukt noen fullmakter som ikke var originale. Jeg hadde vel vanskelig for å kaste dem, sa den tidligere investeringsrådgiveren til retten.

En av fullmaktene overførte aksjene kvinnen hadde i et selskap som eide et leilighetskompleks på La Manga i Spania. Signaturen på fullmakten var en kopi, ifølge Kripos.

Selv om fullmakten viste at aksjene skulle overføres uten at noen pengesum gikk andre vei, fastholder 68-åringen at det var et kjøp.

— Aksjene skulle kjøpes ved motregning mot krav jeg hadde mot henne, sa han. Men det ble ikke inngått noen skriftlig avtale om det, erkjente han.

Det er noe uklart om aksjene faktisk ble «omregistrert» fra henne til ham i selskapets aksjebok, men de er nå på kvinnens hender.

Alle konti over til ham

En annen fullmakt overførte samtlige bankkonti fra kvinnen til tiltalte. Signaturen er kopiert fra et dokument fra året før. I tiltalen fremgår det at han på den måten tilegnet seg minst 1,8 millioner kroner fra henne.

På spørsmål om han kopierte dem, svarte han nølende bekreftende.

— Men hun var forevist fullmakten og sa ja til den, sa han.

68-åringen fortalte retten at fullmaktene med kopierte signaturer bare var eksempler for å vise klienten sin, den 80-årige kvinnen, hvordan det ville se ut.

— Hvorfor trengte du kopi av signaturen på disse eksemplene?

— Si det. Det kan jeg ikke svare på.

Han ble også konfrontert med at han i politiavhør tidligere har sagt at han aldri har kopiert kvinnens signaturer.

Kvinnen har avvist alle påstander om overføringer til 68-åringen.

- En vanskelig klient

BT skrev i går at den tiltalte 68-åringen overtok en bil få uker etter at den var betalt av kvinnen. Mannen forklarte retten at det var forskudd på arv. Dette skjedde mens tiltalte var investeringsrådgiver i CIM AS, der den eldre kvinnen var kunde.

Tiltaltes tidligere sjef, Steinar Fossli, fortalte i går at hans inntrykk var at kvinnen var interessert i en bil. Han sa også at han hadde inntrykk av at hun tenkte at 68-åringen skulle stå for mye av kjøringen av henne.