Mannen lokket guttungen med penger og godteri lørdag kveld. Overgrepet skal ha skjedd i mannens campingvogn på en parkeringsplass ved Aksdal senter i Tysvær kommune, en mil utenfor Haugesund.

– Mannen har utøvd seksuelle handlinger mot gutten og forlot stedet kort tid etter. Men vi fikk pågrepet ham et annet sted i distriktet, sier politioverbetjent Torbjørn Nervik d.y. ved Haugesund politistasjon til NTB.

Lokkemann

Nervik forteller at mannen har brukt en typisk lokkemetode der barnet lokkes med godteri, iskrem eller penger. Han kommer ikke fra Haugesund-distriktet og politiet skal nå undersøke om også andre barn kan ha blitt misbrukt av mannen som har reist rundt i landet med campingvognen sin.

– Vi ønsker at foreldre eller andre voksne som kan ha sett vedkommende sammen med andre barn og unge – også andre steder i landet – tar kontakt. Vi må få vite om også andre foreldre har fått hjem barn med godteri, is og penger som de ikke skulle hatt, sier Nervik.

Lommemannen

Mannen er siktet for seksuell omgang med barn, og skal nå sjekkes opp mot den etterlyste «Lommemannen» som siden tidlig på 1990-tallet har reist rundt over store deler av Sør-Norge og begått grove seksuelle overgrep mot mindreårige gutter.

– Det er helt rutinemessig at vi sjekker ham opp mot «Lommemannen,» men det er ingen ting som tilsier at mannen vi har pågrepet er identisk med «Lommemannen,» understreker Nervik. Politiet vil bruke DNA-materiale for å avklare om det er «Lommemannen» som nå er pågrepet.

Mannen som nå er pågrepet, har vært i avhør og skulle avhøres videre utover mandagskvelden. Hvor han har vært før han forgrep seg på seksåringen i Tysvær, vet ikke politiet ennå. Han har imidlertid reist alene.

Politiet hadde mandag ettermiddag ennå ikke tatt stilling til om mannen skal begjæres varetektsfengslet.