MARIT HOLMMarit.holm@bt.no

Fra en uregistrert kontantkort-mobil, som ikke kan spores tilbake til noen spesiell eier, har 31-åringen over 2500 ganger ringt og sender tekstmeldinger til kvinner over hele landet. Blant ofrene er både kosmetikkarving Celina Midelfart og skuespillerinnen Petronella Barker, ifølge VG.— Det har vært svært ubehagelig. Jeg fikk vondt i magen, og begynte å bli småparanoid. Det verste var at han ga inntrykk av å kjenne meg, og at han kunne følge med meg hver eneste dag, forteller Natacha Vallebona Rivera.Hun kan ikke få sagt hvor lettet hun er for at gjerningsmannen er pågrepet. På årsmøtet i Bergen Arbeiderparti neste helg kommer hun til å fremme forslag om å forby salg av uregistrerte mobiltelefoner.- Sånn som det er i dag, kan folk som vil drive telefonterror få holde på uten at det er noen mulighet for at de blir oppdaget. Det er forferdelig å bli utsatt for slik sjikane. Derfor mener jeg at det ikke burde være lov å kjøpe mobiltelefon, uten at man samtidig registrerte seg som eier, sier Natacha Vallebona Rivera.

Ikke tatt alvorlig Den omfattende telefon-terror-saken etterforskes av Majorstua politistasjon i Oslo. Natacha Vallebona Rivera er kritisk til måten politiet i Bergen tok imot henne, da hun dristet seg til å levere en anmeldelse i oktober i fjor.- Mannen i politivakten sa at det var mange kvinner som ble utsatt for slikt, og at jeg bare måtte la være å lese de slibrige tekstmeldingene. Jeg kunne gjerne anmelde saken, men den ville havne i den store kvernen fordi det ikke var mulig å spore opp gjerningsmannen. Jeg fikk følelsen av at her var det bare å pakke sammen sakene sine og gå, forteller Natacha Vallebona Rivera.- Selv er jeg tross alt ganske ressurssterk. Hvordan er det ikke da for andre jenter som kommer for å anmelde telefonterror? På Majorstua politistasjon var holdningene helt annerledes. Etterforskeren fant frem til meg, ved at han undersøkte hvilke numre den siktede hadde ringt. Han fortalte at mange av kvinnene som hadde blitt plaget, hadde forsøkt å anmelde forholdene, uten å nå frem. Det var derfor gjerningsmannen kunne holde på så lenge som han gjorde, sier Natacha Vallebona Rivera alvorlig.

"Forbud en ønskedrøm" Politiavdelingssjef Tove Lian Mathiesen, som leder person- og voldsavsnittet ved Bergen politidistrikt, ønsker ikke å kommentere det som foregikk nede i politivakten da Natacha Vallebona Rivera kom for å anmelde telefonterroren.- Har hun oppfattet situasjonen ubehagelig, beklager jeg selvsagt det, sier Lian Mathiesen. Forslaget om å forby uregistrerte mobiltelefoner har hun stor sans for:- For oss ville dette være en ønskedrøm. Vi har stadig saker der vi kommer borti personer som spekulerer i at telefonsamtalene deres ikke kan spores, sier Tove Lian Mathiesen til Bergens Tidende.

TERRORISERT: Natacha Vallebona Rivera som sitter i bystyret for AP har blitt plaget av slibrig telefonterror.