• Som nestleder i KrF drev Inger Lise Hansen for mye solospill, mener partiets fremste i Bergen, byråd Filip Rygg.

— Jeg så intervjuet med henne i går kveld, og må si: Jeg kjenner meg ikke igjen i den partikulturen hun og programlederen fremstilte i Kristelig Folkeparti, med lukkethet og utstøting. Situasjonen er egentlig omvendt. KrF er kanskje det partiet i Norge som spenner videst, sosialt og politisk. Alle blir hørt, men når man sitter i ledelsen må man opptre som et team, i KrF som i alle andre partier, sier Rygg.

«Dyktig leder» Filip Rygg satt i ledelsen av KrFs ungdomsparti da Inger Lise Hansen var sjef der.

— Fra den tiden kjenner jeg henne godt, som en dyktig leder. Men i vervet som nestleder han hun vært for sprikende i sine utspill, for mye solospiller, Jeg tror ikke velgerne kjenner igjen KrF når ledelsen ikke opptrer samlet.

— Og ikke bare velgerne, det var jo ingen fylkeslag som foreslo gjenvalg på henne da valgkomiteen nå spurte. .

Tidenes yngste - Du er selv en ung mann, den påtroppende lederen Knut Arild Hareide er også relativt ung, tror du det er lettere for unge menn enn unge kvinner å gjøre karriere i krF?

— Nei, det tror jeg ikke. Beviset på det er jo at Inger Lise ble valgt som nestleder for fire år siden, som tidenes yngste, sier Filip Rygg, Bergens byråd for barnehage og skole, men for tiden hjemmeværende, fersk pappa.

Hva mener du om Filip Ryggs utspill?