• På 1960- og 70-tallet var det de dyktige musikerne som solgte plater og ble spilt på radio. Nå er det ikke slik lenger. Alt handler bare om penger i dag, sier Ritchie Blackmore til Bergens Tidende.

I kveld er den tidligere sologitaristen i Deep Purple og Rainbow på plass i Peer Gynt-salen i Bergen. De 700 plassene er for lengst utsolgt, men arrangøren Ole Blues legger ut en del billetter for salg ved inngangen. Svartebørssalget skal stoppes på den måten.

— Platebransjen er så desperat i dag. Alt skal handle om hits og penger. Derfor blir Blackmore's Night (som altså er han og samboeren Candice Night med band) sjelden spilt på radio. Men jeg bryr meg ikke. Jeg tar aldri økonomiske hensyn. Jeg spiller den musikken jeg vil. Og jeg elsker å opptre på små steder. Jeg gjør enkelt og greit helt motsatt av det jeg drev med i Deep Purple-perioden, sier Blackmore til BT.

Og det er det ingen tvil om. Renessansemusikk, barokk og såkalte klassiske komponister fra fortiden var mer fremtredende på repertoarlisten enn knallhard rock 'n' roll da Candice og Ritchie opptrådte i Haugesund. Slik blir det i Bergen i kveld også, etter at Mads Eriksen har varmet opp publikum. Han gjør det med fokus på Edvard Grieg. Noe Blackmore garantert vil elske. Han som har digget Grieg siden han var 15, og som spiller «I Dovregubbens Hall» rett som det er.

— Liker du noe av den musikken dagens unge foretrekker?

— Jeg foretrekker Britney Spears fremfor Eminem, hvis du skjønner hva jeg mener. Hun fremfører i alle fall melodier. Og det liker jeg. Britney er likevel snart umoderne. Kelly Osbourne kan jeg forresten høre på, men rap får jeg frysninger av, sier 58-åringen, som også lover rock, gammelt Deep Purple-stoff og en og annen Rainbow-låt i kveld.

— Trives vi på scenen kan vi fort bli der i to og en halv time, sier Blackmore, som neppe tar over for Mads Eriksen før ved 20.45-tiden i kveld. Og Ole Blues-folkene har vært i hagesenter og handlet for Blackmore/Night. Det skal nemlig bli planterikt i Peer Gynt-sal i Kveld. Samt middelaldersk. De som kommer i middelalderkostymer får de beste plassene.

LEGENDE: Han har alltid vært litt sær, Ritchie Blackmore. Men alltid fokusert på kvalitet. Det gjør han garantert i Bergen i kveld også. Enten han spiller barokkmusikk eller en gammel Deep Purple-favoritt.