Mens syv av ranerne var inne i Nokas-bygningen, satt Thendrup i skjul bak en mur utenfor. Men han var ikke godt nok dekket til at han unngikk kulene fra en av politifolkene som kom til stedet.

— Det var utrolig stille på torget. Så hører jeg et skudd, forteller Thendrup.

Dommeren: - Så du noen der?

— Idet jeg datt bakover så jeg politimannen. Jeg skimtet at han stod og siktet på meg. Jeg falt bakover, truffet i lysken. Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd. Jeg tok meg for understellet for å kjenne om de satt der. Jeg trodde han hadde skutt av meg hele...

Dommeren: - Jeg skjønner hva du mener.

— Jeg trodde han hadde skutt av meg hele underlivet. Da jeg reiste meg, opp føltes det som hele underlivet revnet.

Dommeren: - Var makkeren din oppmerksom på at du ble skutt?

— Det tror jeg, for jeg har hørt i ettertid at jeg sa «faen, jeg er blitt skutt». Jeg ble stående bak Saaben i smerter. Så hørte jeg en intens skyting fra andre siden av torget. Jeg trodde først det var politiet som stod og skjøt. Jeg følte at jeg ble ganske skrudd i huet mens jeg stod der. Uten å tenke meg om tok jeg ladegrep på AG-en, og stilte meg opp på siden av Saaben. Jeg tenkte at jeg måtte få politimannen vekk fra hjørnet.

Thendrup forklarer at han siktet til venstre for politimannen, og trakk av, men det skjedde ikke noe.

— Patronen hadde kilt seg. Jeg dyttet patronen til den gikk inn i kammeret, og siktet på nytt. Så skjøt jeg fire-fem skudd. Men jeg var sikker på at jeg ikke ville treffe.

Da ranerne flyktet fra plassen, skjøt Thendrup flere skudd ut gjennom frontruten på Saaben han satt i.

— Jeg tar opp 45-en (pistol, red. anm.) og skyter fem eller seks kuler gjennom frontruten. Jeg tømte hele magasinet, men siktet bare på døde ting, fortalte 40-åringen fra Oslo.

— Jeg tror jeg siktet på noen blomsterkasser som sto på plassen der, la han til.

En annen raner i den samme bilen ble truffet i vesten av et skudd som en politimann avfyrte.

— Det var en situasjon som... Jeg følte at jeg skulle dø da jeg satt i bilen der, sa Johnny Thendrup fra vitneboksen.

Sjåføren i Saaben fikk etter hvert startet motoren, og ranerne kunne stikke av i tre fluktbiler - med 57 millioner kroner i utbytte.