— Mannen føler seg frisk, men de lokale helsemyndighetene anbefaler at han holder seg for seg selv noen dagar til, opplyser Helsedirektør Bjørn Inge Larsen til nrk.no .

Lørdag kveld gikk helsemyndighetene ut med opplysningene om at to nordmenn var blitt smittet av viruset som tidligere har vært omtalt som svineinfluensa.

Les også: Smittet på hjemreisen

Allerede da Helsedirektoratet gikk ut med opplysningene om de to syke studentene som var kommet hjem fra Mexico, var de på bedringens vei. Ingen av dem var lagt inn på sykehus, men gitt influensamedisinen Tamiflu og holdt i isolat i hjemmet.

Kvinnen fra Skien, som også var smittet, var også i bedre form søndag, opplyser Larsen.

I går kveld var det også mistanke om at et familiemedlem til en av de smittede hadde fått influensa. Larsen sier et endelig svar på om vedkommende også er smittet, vil bli klart mandag.

Flere nordmenn studerer i Mexico og er ventet hjem i disse dager. Norge har fremdeles reiseforbud til det latinamerikanske landet. Det vil derimot ikke bli tatt tester av alle som kommer hjem fra Mexico til Norge.

– Det er snakk om en mild variant av svineinfluensa, og utbruddet har vært mindre enn hva vi først fryktet. Derfor vil vi drøfte om vi bør oppheve reiseforbudet til Mexico neste uke, sier Larsen.

Foto: Erlend Aas / SCANPIX