KJETIL OLSEN

Pettersen har tidligere sagt at han på ransdagen så fem menn, hvorav den ene var skutt i låret, hjemme i Nedre Dalgate i Stavanger. Dette er huset David Toska leide dekkleilighet i.

30-åringen hevder at han ble bedt om å forlate Nedre Dalgate, noe han sier at han gjorde. I retten i dag forklarte han at han sjekket inn på hotell i Sandnes i falskt navn.

— Jeg fryktet at det skulle komme frem ting senere, sa Pettersen da statsadvokat Arild Dommersnes spurte om han skjulte seg for politiet eller noen andre.

— Jeg følte at det med huset var så åpenlyst at jeg fryktet for hva som skulle skje videre, sa Pettersen videre.

Sola-mannen har flere ganger tidligere sagt at han ikke vurderte å kontakte politiet etter å ha sett det han gjorde i Nedre Dalgate. Det samme gjorde han i dag.

— Jeg følte at jeg var involvert uten å være det. Jeg var redd for at jeg ikke skulle bli trodd dersom jeg ringte politiet, sa Pettersen, som tydelig følte seg presset i retten i dag.

— Mener du at du har gjort noe straffbart?

— Ikke i henhold til den tiltalen jeg har fått mot meg, men jeg føler at jeg har gjort noe galt.

Dan Pettersen hevdet i retten at han ikke var redd for David Toska på noe tidspunkt.

— Jeg hadde ikke forutsetninger for å være redd ham, sa Pettersen.

— Nei, du hadde jo ikke grunn til å være redd en mann som du egentlig syntes så litt puslete ut? Du var jo 125 kg selv, skjøt sorenskriver Helge Bjørnestad inn.

— Riktig, en mann i lusekofte.

— Men han hadde vel ikke lusekofte da?

— Nei.