SAS-ledelsen besluttet tirsdag å fordele flygerne på fire ulike selskap, mot flygernes vilje. Dette har hele tiden vært SAS-konsernets ønske.

Deler av Norge har allerede startet sin vinterferie, og de neste ukene følger resten av landet etter. Men det ser ut som om passasjerene kan puste lettet ut.

– Jeg kommer fra operasjonssentralen på Gardermoen nå, og alt ser ut til å gå som normalt. Vi forventer ikke forsinkelser eller kanselleringer framover, sier Meisingseth. Hun tror ikke pilotene vil gjøre noe ureglementert som får konsekvenser for passasjerene, selv om partene tirsdag skiltes uten å bli enige.

Resultatet av møtet mellom SAS-konsernet og pilotene ble altså at SAS gjennomfører sin plan om å splitte opp personalansvaret for pilotene.

– Ledelsen har bestemt at pilotene skal forhandle med ledelsen i det landet hvor de er ansatt. Denne beslutningen er endelig, sier Meisingseth til NTB.

Pilotene på sin side kaller beslutningen en krigshandling, og hevder SAS-konsernet ikke har rett til å gjennomføre oppdelingen.

Dette avviser SAS i en pressemelding, og hevder det ikke er noen juridiske hindringer i veien.