– Saken bærer preg av at noen har bestemt seg for å ta henne, de lukter statsrådsblod, sier tidligere Arbeiderparti-statsråd og mangeårig stortingspolitiker, Ranveig Frøiland.

Hun har fulgt saken om barneombudutnevnelsen fra siden, og synes stortingspolitikerne burde vente med å uttale seg om saken.

– Stortingspolitikerne burde være formelle i forhold til rollene sine, og vente på det som kommer fra Kontrollkomiteen, sier Frøiland.

— Norman var en fargeklatt

Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) er ikke den første statsråden uten lang politikerbakgrunn, som har fått problemer.

Sist ute var Victor Norman, men jeg synes han var en fargeklatt. Jeg ser at det er en egen kompetanse å være politiker, men det må være rom for å se at ikke alle har samme kompetanse fra dag en. Hun har noe annet, sier Frøiland.

Hun mener ikke det er noen grunn til at Ramin-Osmundsen skal gå av som statsråd.

- Helt uskyldig

– Men en statsråd må gi alle opplysninger. Jeg synes det er flott at folk har nettverk med seg, men når vi har det så skal vi selvfølgelig være ryddige på å si det og ikke forfordele. Det at en har kjennskap til mange folk er bare en styrke, sier Frøiland.

At flere politikere og kommentatorer også har ment at nyutnevnt barneombud, Ida Hjort Kraby må gå av, har Frøiland enda mindre sansen for.

– Alle sier hun er svekket, men hun må jo først få begynne i stillingen sin før man dømmer henne. Hun er helt uskyldig, hun har søkt en jobb og fått den. Jeg tror hun kommer til å bite tennene sammen og vise at hun er jobben verdig, sier Frøiland.

Cornelius Poppe