Stabell har gått gjennom alle dokumentene i granskingen av LO og striden mellom Valla og tidligere internasjonal sekretær Ingunn Yssen.

Konklusjonen er krystallklar:

– Etter min vurdering foreligger det ikke noe grunnlag som tilsier at Valla burde gått av, sier Stabell til VG.

Feig Flåthen

Advokaten som også er leder av Advokatforeningens strafferettsutvalg, langer ut mot LOs nye leder Roar Flåthen.

– Roar Flåthen bør i demokratiets og rettferdighetens navn tillate at LO-sekretariatet får seg forelagt det skriftlige prosedyreinnlegget fra Vallas tidligere advokat Håkon Bleken, sier Stabell.

Blekens innlegg er de siste dagene omtalt i Klassekampen og Dagsavisen. Prosedyreskriftet peker på en rekke vitneforklaringer i LO-høringen til Vallas fordel, som ikke er tatt med i granskingsutvalgets sluttrapport.

Stabell sier til VG at Flåthen er feig som bare vil legge saken bak seg.

Omkamp

Vallas nye advokat sier det ikke er aktuelt for den tidligere LO-lederen å forsøke å bli leder i LO igjen. Men han vil kjempe for å rette opp inntrykket.

– Vi mener det er nødvendig med en omkamp om sannheten i Valla/Yssen-saken og vi mener det er utrolig at LO har brukt opp mot ti millioner kroner på en gransking som de nå ikke vil forholde seg til, sier Stabell.

LO-leder Roar Flåthen har ikke ønsket å kommentere Stabells utfall overfor VG.

Granskingsutvalgets leder Jan Fougner sier til avisen at utvalget ønsket å legge fram Blekens prosedyreskrift, men at Valla og Bleken motsatte seg dette.

OMKAMP: Gerd-Liv Valla vil ifølge Harald Stabell å forsøke å få tilbake lederjobben i LO. Men advokaten vil kjempe for å rette opp inntrykket av henne.
Åserud, Lise