— Etter fire år med Bondeviks høyre-regjering, sier vi stopp, sa Roger Pilskog. Litt unna, i utkanten av Torgallmenningen, utenfor Norli i Galleriet, står en liten gjeng ungdommer i svarte T-skjorter. På ryggen står det «tør der andre tier». Deres paroler står i skrikende kontrast til 1. mai-togets: «Skatt er tyveri» og «Født fri skattet i hjel». Og Ap: Kjøpt og betalt av LO.»

Røde flagg - ny politikk

Men den lille forsamlingen fra Fremskrittspartiets Ungdom blir ettertrykkelig slått både i antall og volum av de tusen lenger borte på Torgallmenningen.

Mellom alle de fargerike forbundsfanene og de røde flaggene ved scenen kan man skimte plakaten med årets hovedparole for LO: «Nytt flertall! Ny regjering! Ny politikk!».

Før Stoltenberg slipper til, holder nyvalgt leder for LO Bergen og Omland, Roger Pilskog, sin appell.

Han peker blant annet på at arbeidsledigheten har økt fra 70.000 til 100.000, samtidig som regjeringen har vært mer opptatt av å gi skattelette. Regjeringen fikk også gjennomgå for det Pilskog mener er slapp holdning til sosial dumping og utnyttelse av billig arbeidskraft fra blant annet Polen og Baltikum.

— Vi ønsker dem velkommen, men til norske vilkår. Man kan ikke leve i Norge for 30 kroner timen, sier han.

Ikke like begeistret

Ikke alle på Torgallmenningen viser like stor begeistring for Jens Stoltenberg og Ap. Blant annet en russejente fra Katten, som har tatt festfri for noen timer: «Ikke kødd med pensjonen min, Jens!» er hennes plakathilsen.

Årets mest beskjedne parole? Kanskje en button med «Slepp nynorsken til»?