• Jeg fikk politidokumenter fra Christer Tromsdal, hevdet Ridvan Halimi i retten i dag. 26-åringen sier han er lei seg for at en politivenninne ble trukket inn i saken.

Det var Trygve Staff som overraskende tok opp forbindelsen mellom Halimi og Tromsdal.

— Det er gjort beslag hjemme hos deg av politidokumenter, Ridvan?

— Ja.

— Hvordan fikk du fatt i disse?

— Jeg ble kontaktet av en fyr på spilleklubben, som ba meg møte en mann på Aker Brygge. Det viste seg å være Christer Tromsdal. Han hadde en konvolutt med masse politidokumenter, deriblant spaningsrapporter, hevdet Ridvan.

Ifølge 26-åringen skal rapportene ha omhandlet Naser Dzeljilji, leder av den beryktede albanerligaen i Sverige. Politiet vil prøve å sette Halimi i sammenheng med mafialederen.

Razzia - Hvorfor fikk du disse dokumentene, undret dommer Helge Bjørnestad.

— Jeg fikk bare beskjed om å møte Tromsdal. Han sa at han kunne skaffe til veie informasjon om mye fra en sentralt plassert politikilde. Det var en eller annen i etterretningen, forklarte Halimi.

26-åringen nektet å fortelle hvem som hadde bedt ham møte Tromsdal, og hvem som eventuelt skulle ha politidokumentene som ble servert.

På tidspunktet da dokumentene ble funnet i en politirazzia hos Halimi, hadde 26-åringen et forhold til en politikvinne. Det ble opprettet Sefo-sak mot kvinnen etter at forholdet ble kjent. Hun ble frikjent, men Halimi nevnte aldri Tromsdal da han ble avhørt.

— Jeg er lei for at jeg ikke sa dette i avhøret. Jeg synes det er veldig trist at hun måtte si fra seg jobben på grunn av dette. Kvinnen hadde ingenting med dokumentene å gjøre. Hun hadde ikke jobbet så mye i politiet. Jeg spurte ikke henne om hennes jobb, hun spurte ikke meg om min, sa han.

— Hvorfor navngir du Tromsdal nå, spurte dommer Bjørnestad.

— Jeg angrer på at jeg ikke gjorde det før. Jeg vil renvaske politikvinnen, sa Halimi.

- Trenger ikke være redd I den mye omtalte NRK-dokumentaren forrige uke, uttalte Tromsdal at han hadde møtt «Ridvan og han Hamili» i Tyskland.

— Det var en spennende historie, men den er ikke riktig. Jeg var i Kosovo på det tidspunktet som blir oppgitt. Jeg tror Tromsdal prøver å slå to fluer i en smekk. Å skaffe seg strafferabatt og lure penger fra politiet, hevdet Halimi i dag.

— Men hva skulle motivasjonen være for å trekke deg inn, spurte David Toskas forsvarer, Øyvind Storrvik.

— Det var vel ikke så vanskelig. Jeg hadde jo vært i mediene.

— Tromsdal kobler deg til en hvitvaskingsprosess som jo er ganske alvorlig. Hadde du noe utestående med ham, undret dommer Bjørnestad.

— Nei. Jeg forstår ikke hvorfor han har politibeskyttelse. Han har ikke noe å være redd for.

Aftenposten har konfrontert Tromsdal med Halimis forklaring. Dette er Tromsdals reaksjon:

— Halimis forklaring er tull, en Donald Duck-historie som ikke eksisterer i virkeligheten. Jeg beklager at jeg løy ved å trekke hans navn inn i min historie. Nå velger Halimi å svartmale meg som takk, sier Tromsdal

SCANPIX