I en pressemelding fra Tora Uppstrøm Berg og hennes familie kommer i dag en kort versjon av hvordan nyheten om Jonas Bergstrøms påståtte utroskap mot prinsesse Madeleine ble avdekket, skriver adressa.no.

Fikk 12500 kroner

«Da saken var på vei ut i media etter påsken 2009, mottok Tora 12.500,— (tolvtusenfemhundrekroner) for å fortelle sin historie til et tidsskrift», står det i pressemeldingen.

Da saken nå ble tatt opp igjen har familien avvist alle tilbud om å stå frem for penger, og familien skriver også at de aldri har mottatt honorar i forbindelse med saken.

Naiv

Uppstrøm Berg og familien medgår at hun har vært naiv om omstendighetene av saken.

«Tora har vært naiv i forhold til forespeilet mulige positive betydninger for henne. Hun har ikke forutsett de negative konsekvensene dette har medført for henne og hennes familie, samt nære venner.»

Ber om ro

Familien ber nå om respekt og forståelse for at de ønsker fred og ro, og sier at verken Tora eller familien vil kommentere saken ytterligere.

«Familien har vært forfulgt av pressen siden tirsdag. Vårt fokus disse dagene har vært å ta vare på familien. Av den grunn har vi ikke hatt muligheter til å kunne kommunisere og kommentere saken før nå», skriver de.

Brøt forlovelsen

Lørdag ettermiddag ble det kjent at prinsesse Madeleine og Jonas Bergstrøm bryter forlovelsen.

— Etter mye overveielse har prinsesse Madeleine og Jonas Bergström tatt en felles beslutning om å gå hver sin vei, heter det i uttalelsen på kongehusets hjemmesider.

Også prinsessen og Bergstrøm ber om ro etter avsløringene.

— De trenger ro i denne vanskelige situasjonen. Medienes ekstreme overvåking gjør ikke situasjonen lettere for dem, skriver kongehuset, ifølge NTB.