• Det har vært en fest å drive valgkamp. Ikke minst har det vært godt å få bekreftet at partimedlemmer og sympatisører har tro på det regjeringsprosjektet som Senterpartiet er med i.

Stemningen er høy i Senterpartiets lokaler i Bergen sentrum. Partiets førstekandidat i Hordaland, Rune Johan Skjælaaen, hilses med jubel da han kommer inn dørene. Den foreløpige opptellingen viser en fremgang på et prosentpoeng i forhold til katastrofevalget for fire år siden.

— Slik det nå ser ut, er det grunn til å være fornøyd. Ikke minst fordi tidligere stortingsrepresentanter som har samarbeidet med Høyre i regjering, har gitt oss sin uforbeholdne støtte for det rødgrønne samarbeidet. Og resultatene til nå viser at vi har hatt aksept hos partiets grasrot, sier Skjælaaen til Bergens Tidende.

Han sier at de tidligere stortingsrepresentantene ikke kjenner igjen det Høyre sier i dag:

— De sier at det verdikonservative bunads-Høyre har forandret seg til et liberalistisk pengeflytter-Høyre. Erna Solberg må gjerne si at denne regjeringen har sørget for større bevilgninger til kommunene, men det er ikke til å komme forbi at eldreomsorg og skoleutbygging er blitt rammet på en måte som har gjort at vårt alternativ er blitt lagt merke til hos velgerne.

Rune Johan Skjælaaen vant stortingsnominasjonen for fire år siden ved loddtrekning. Han legger ikke skjul på at taperen den gangen, Magnar Lussand har vært en god støttespiller i dette valget.

— Han har bidratt til å åpne mange dører i denne valgkampen - dører som var stengt for fire år siden.

— Er du tilfreds med resultatet?

— Slik valgkampen har utviklet seg med fokus på regjeringsalternativet og statsministeren, er jeg godt fornøyd, sier Skjælaaen.