Ifølge to forskere ved Harvard Medical School henger ditt eget sideflesk forbløffende tett sammen med ribbefettet til venner og familie, skriver Forskning.no.

Forskerne har studert vektutviklingen til over 12.000 amerikanere over 32 år, og konkluderer med at venner, søsken og partner har alt å si for hvordan vekten din utvikler seg.

Risikoen for fedme når vennene dine blir feite er altså 60 prosent. Søsken er mindre risikofylt – sjansen for at du blir overvektig når broren eller søsteren din er det, er 40 prosent. Naboer derimot er helt utenfor faresonen. Ut fra dette virker det som om sosiale bånd er viktigere enn genetiske.

Årsaken til at overvekten sprer seg med sosiale nettverk kan være at man endrer synet på hvor grensene for fedme går.

– En person som blir fet forandrer sannsynligvis normene for hva som er en akseptabel kroppsstørrelse. Det er greit å være større siden folk rundt dem er det, tror forskerne Nicholas Christakis og James Fowler.

Dette medfører at også det å være slank og sunn er smittsomt, noe forskerne tror kan utnyttes for å legitimere å bruke penger på å hjelpe mennesker vekk fra farlig fedme.