• Feigt og ondskapsfullt, og ren mobbing, sier statsminister Kjell Magne Bondevik om Otto Jespersens angrep på navngitte personer i TV2-programmet «Torsdagsklubben».

«Kjell Magne, jeg vet ikke om du hører meg akkurat nå — hallo? Kan du røske huet ut av medisinskapet et par minutter bare...»

Harselas

Slik innledet Torsdagsklubbens faste medlem, Otto Jespersen, sin ironiske kommentar denne uken. I kraftige ordelag fortsatte Jespersen å harselere med Bondeviks psyke og KrFs lave oppslutning.

«Med den ynkelige oppslutningen du har blant velgerne, er det forståelig at du må medisineres tungt for å greie hverdagen», var også blant kraftsalvene Jespersen pepret seerne med i beste sendetid.

Statsministeren legger ikke skjul på sin forakt for den måten samfunnsledere blir omtalt og angrepet på av Otto Jespersen i det populære underholdningsprogrammet.

Han medgir imidlertid overfor Bergens Tidende at han ikke så programmet der han selv var en hovedfigur, men fikk referert uttalelsene fredag morgen.

— Jeg har særdeles liten sans for denne form for humor. Det er en type mobbing som går over alle grenser. Det har forresten lite med humor å gjøre. Jeg har ingenting til overs for den slags.

— Jeg synes også at det er en feig form for kritikk, fordi dens ironiske form unndras debatt. Det er dessuten ondskapsfullt gjort, sier Bondevik

Eggen bare lo

Statsministeren er det foreløpig siste offeret for Otto Jespersen verbale svingslag. Tidligere har den profilerte TV 2-humoristen blant andre angrepet Terje Søviknes, Sven O. Høiby, Ari Behn og Nils Arne Eggen.

Fotballtreneren i Trondheim lot seg ikke provosere av Jespersen, trass i at han ble sammenliknet med Saddam Hussein og karakterisert som en «tvangsfôret gås i bobledress».

— Det er nesten smigrende å bli viet så stor plass i beste sendetid. Jeg har sansen for han Jespersen, sa Eggen til Dagbladet tidligere denne måneden, og la til at han lo godt da han så innslaget om seg selv.

Vil ikke forfølge saken

Jespersen avsluttet torsdagens kommentar med en oppfordring om å spandere Oslo-tur på Christer Pettersson - mannen som i 1988 ble arrestert og mistenkt for mordet på den daværende statsministeren i Sverige, Olof Palme. Pettersson ble dømt for drapet i 1989, men frikjent i Svea Hovrätt samme år.

Til tross for kraftsalvene fra Jespersen, har Bondevik ingen planer om å forfølge saken.

— Nei, det har ingen hensikt, for det ville være som å slåss med feieren, sier Kjell Magne Bondevik.

Det lyktes ikke Bergens Tidende å få en kommentar fra Otto Jespersen i går kveld.

RÅ HARSELAS: Kjell Magne Bondevik ble denne uken offer for Otto Jespersen verbale svingslag i Torsdagsklubben på TV 2. - Ren mobbing, mener Bondevik. Her sammen med Bergens-ordfører Kristian Helland.
Foto: Ørjan Deisz