• Røyking er farlig. Veldig farlig. Men veldig godt når man er ute og tar seg en øl!

Sharon Lomheim og Frobakke Asha ler. De er på Torget Music Pub, sammen med noen venner. Det er både røykere, festrøykere og ikke-røykere rundt bordet, og vi rekker knapt å stille spørsmål før diskusjonen bølger høylytt.

— Jeg hater røyk! Jeg gleder meg til det blir forbudt å røyke på utesteder! Røykerne er rett og slett dumme. De blåser bort pengene sine, forkynner Vanawan Srinamtaa.

— Jeg røyker bare når jeg er ute sammen med vennene mine. Røyk får meg til å slappe av. Og på pub, til et glass øl, synes jeg det er veldig godt med en sigarett. Men jeg anbefaler ingen å begynne å røyke, presiserer Sharon Lomheim.

Bjarte Breistein sier at han ikke er overrasket over at forskere har funnet ut at det er ikke-røykerne som står for de største helseutgiftene i samfunnet.

— Det viser seg jo gang etter gang at de som lever sunt, likevel får hjerteinfarkt og andre sykdommer som gjerne forbindes med røyking. Absolutt alle kan rammes, mener han.

RØYKFULLT: Bjarte Breistein røyker, Sharon Lomheim røyker bare når hun drikker og Frobakke Asha er ikke-røyker.<p/>FOTO: EIRIK BREKKE