Det sier Aps partisekretær Martin Kolberg til Dagbladet.

— Om vi vinner eller taper valget på det, kan vi ikke ta hensyn til. Det handler om å bevare humanismen i det norske samfunnet.

Tirsdag skrev Dagbladet at Frp-formann Siv Jensen vil gjøre innvandring- og integreringspolitikk til en hovedsak i det kommende valget.

Martin Kolberg er ikke overrasket. - Men Jensens utspill er et nytt, men tydelig eksempel på at Frp sier én ting og gjør noe annet i praktisk politikk. De snakker varmt om integrering, men i Stortinget kuttet de en milliard kroner til integreringstiltak, noe som blant annet rammer morsmålsundervisningen til minoriteter. Alle er enige i at morsmålsundervisning er en forutsetning for å lære norsk. Jensen snakker varmt om innvandrerkvinner, men nekter gratis kjernetid i barnehage, sier Kolberg til Dagbladet.

Det er en del av Frp som fenomen dette å komme med utspill, og så føre en annen politikk. Slik høster de på flere teiger, sier partisekretæren til Dagbladet.

Politisk dobbeltspill er en gjennomgående del av Frps oppførsel. Og Siv Jensen vet hva hun gjør. Det er bemerkelsesverdig at pressen lar Frp slippe så lett, sier Kolberg.

- Innvandring gir tilleggsverdi - Hva er kjernen i Arbeidepartiets innvandring- og integreringspolitikk?

— For det første sier vi et klart ja til et flerkulturelt samfunn. Innvandrerne gir en tilleggsverdi til det norske samfunnet, og uten betydelig innvandring vil Norge stoppe opp. For det andre må vi ha en god, effektiv innvandringspolitikk og en integreringspolitikk der samfunnet tar ansvar. For det tredje skal vi ta vare på det historisk norske, sier Kolberg til avisen.