• Ungdommene brast i gråt da de fikk beskjeden, forteller Kåre Skråmestø, prest i Oppsal kirke. Kirken holder åpent i kveld.

Kåre Skråmestø er prest i Oppsal menighet. Han var sammen med flere av ungdommene i lokalsamfunnet på Østensjø, som var samlet på ungdomsklubben for å se på

pressekonferansen sammen på TV.

— De falt sammen i gråt da de fikk beskjeden om at den drepte var Sigrid. De sa lite, sa presten da han møtte Aftenposten.no utenfor Østensjø skole etter pressekonferansen var ferdig.

Åpen kirke

Han forteller videre at Oppsal kirke holder åpent i kveld og oppfordrer kirken til å være aktiv i sorgarbeidet.

— Nå får kirken spille rollen som folkekirke i kriser og katastrofer, sier han.

Skråmestø synes det på en måte var godt å få et svar.— Det verste hadde vært om hun ikke ble funnet. Likevel er dette er fælt. Jeg har en datter som er nesten på alder med Sigrid, og det er umulig for en far å sette seg inn i det som foreldrene til Sigrid opplever nå.

- Samholdet har økt

Ifølge Skråmestø har denne tragedien gjort noe med trygghetsfølelsen i lokalsamfunnet.

— Samtidig har det skapt et voldsomt samhold i lokalsamfunnet. Vi bor i en grønn lunge i Oslo, i et tett og nært bygdesamfunn. Gjennom leteaksjonen har vi blitt bedre kjent med hverandre og samholdet har økt. Da Skøyenåsen skolekorps nylig hadde loppemarked var det lite spisse albuer. Folk hadde aldri vært så snille på et loppemarked her før, forteller Skråmestø.