Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg mener Aps verdier har tatt plass i folkesjela som noe av det norskeste som finnes.

Fra talerstolen på Aps landsmøte slo Kolberg fast at partiets slagord «Alle skal med» allerede sitter i ryggmargen til det norske folk.

– Derfor reageres det spontant blant folk når noen blir behandlet dårligere enn andre. Det finnes knapt noe norskere enn Arbeiderpartiets verdier, sa Kolberg.

Webtv: Følg landsmøtet direkte!

Kolberg gjentok at Arbeiderpartiet bør søke lokalt samarbeid med Senterpartiet og SV foran høstens lokalvalg, og brukte også mye tid på å angripe de borgerlige partiene.

– Fellesskapet står i veien for din personlige frihet, sier høyrepartiene. Men de har alltid latt være å fortelle om konsekvensene av sin egen politikk. Ingen av Høyres ordførere eller Fremskrittspartiets ordførere har sendt ei eneste krone av de 13 milliardene de har fått, tilbake, sa Kolberg.

Partisekretæren medga at det lokalt kan være rom for å samarbeide med Venstre og KrF, men Kolberg vil uansett ha seg frabedt et samarbeid med Frp.

– Det er ikke sosialdemokratiets oppgave, verken i Norge eller ellers i Europa, å hvitvaske de politiske retninger som Fremskrittspartiet representerer, sa Kolberg.

Han fikk også dundrende applaus fra landsmøtet da han slo tilbake mot kritikken mot det fagligpolitiske samarbeidet med LO, og gjentok sitt berømte mantra:

– Fagbevegelsen, fagbevegelsen, fagbevegelsen.

PÅ LANDSMØTE: Hill-Martha Solberg, Jens Stoltenberg og Martin Kolberg.
Aas, Erlend