Mormor Marit Tjessem (66) var strålende glad og lykkelig da Bergens Tidende snakket med henne like etter at hennes datter, kronprinsesse Mette-Marit, hadde kommet hjem til Skaugum fra Rikshospitalet med sin nyfødte.

— Det er alltid stort å se og holde ett nytt barnebarn for første gang. Nå skal vi kose oss og dele gledene over det som har skjedd. Hun er mørk, et lite under. Veldig lik sin far, sier Marit Tjessem, som nå er bestemor til 11.

At siste skudd på familietreet skal tituleres Deres Kongelige Høyhet, har ikke mormor reflektert spesielt mye over. Heller ikke har hun tenkt noe særlig på at den lille jenta en dag vil bli vår første norske dronning på over 600 år. For Marit er fødselen først og fremst en familiebegivenhet.

— Jeg har fått et barnebarn, og det har gått greit for min datter og svigersønn. Det er størst. Men etter hvert kommer nok tankene om at dette også er noe mer, sier mormor.

Marit Tjessem kommer til å få et meget nært forhold til sin nye datterdatter. Kronprinsessen er svært knyttet til sin mor, og Marit har vært en stor støtte for Mette-Marit både da hun var alenemor og ikke minst etter at hun ble kongelig. Marit Tjessem har passet Marius mye, og hun kommer til å stelle og passe den lille jenta mye også. Marit Tjessem er kjent for ha et spesielt godt lag med barn.

Fædrelandsvennen/Bergens Tidende

MED FØRSTE FLY: Marit Tjessem reiste med 06.30-flyet fra Kjevik onsdag morgen. Noen timer senere kunne hun stolt fortelle at hun hadde holdt arveprinsessen og at den lille jenta er veldig lik på sin far.