— Det første jeg tenkte, var: Er jeg nødt til å gå gjennom det samme helvete igjen? sier Roy Schjetne til Aftenposten.no.

Søndag morgen ble han oppringt av sin bror, som fortalte at datteren Sigrid var forsvunnet. Kort etter reiste han inn for å bistå familien på Skøyenåsen i Oslo. Han vet godt hva det vil si å miste et barn.

— Jeg sitter med en kompetanse som jeg hadde håpet jeg ikke skulle få bruk for. Det handler ganske enkelt om å være tilstede for dem som trenger det. Det er det jeg forsøker, sier Schjetne.

Snakket med henne torsdag

Selv snakket han siste gang med Sigrid torsdag, da han var i Oslo i forbindelse med Norway Cup, der sønnen er dommer.

— Da var vi innom og hilste på og snakket med Sigrid, sier Schjetne.

Han mener det er ganske naturlig at et lokalsamfunn stiller opp når unge forsvinner, men er glad for at engasjementet er så stort.

— Jeg tror det handler litt om at når det skjer noe, reiser vi oss opp sammen for å vise at vi ikke aksepterer at ungdom forsvinner. 22. juli i fjor var det nesten ingen som kunne hjelpe ungdommene, her har man muligheten til å bistå, sier Schjetne.

Spor slutter ved barnehage

Sporene etter Sigrid slutter ved Kanvas-barnehagen i Dalbakkveien på Østensjø, omtrent 300 meter fra hjemmet hennes.

Ved denne barnehagen har politiet funnet sokkene og skoene til Sigrid, samt mobiltelefonen hennes.

Da Sigrid forsvant natt til søndag, var hun iført dongerishorts, blå hettejakke og grå singlet. Ifølge venner hadde hun også på seg et smykke med fjæranheng. Dette er ikke blitt funnet.

Familiens talsmann sier at familien har det veldig tøft, men holder håpet oppe.

— Dette er selvfølgelig veldig tøft, men vi har fortsatt håp om å finne Sigrid i live, sier familiens talsmann, Geir Strand, til Aftenposten.no.

- Leter etter levende jente

Det er et stort antall frivillige og profesjonelle letemannskaper ute i skogområdene i Oslo. Politiets innsatsleder er klar på at de leter etter ei jente som er i live.

— Vi leter etter ei jente som lever, som vi kan hjelpe, sa innsatsleder Thor Langli da Aftenposten.no traff ham på politiets kommandopost i Østmarka.

— Dette er en tidkrevende operasjon. Man går nøye til verks, sier han.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sa på en pressekonferanse mandag formiddag at politiet holder alle muligheter åpne.

— Vi må se på absolutt alle muligheter, nå vet vi ingenting. Vi håper selvsagt å finne Sigrid i live, sier Rohde på en pressekonferanse mandag formiddag.

Har du tips til politiet? Ring 02800.